VAN DEN BROM STELT VOORWAARDE AAN VITESSE: "DAT IS EEN HARDE EIS"

John van den Brom staat in de startblokken om de nieuwe trainer van Vitesse te worden, maar hij plaatst wel een belangrijke voorwaarde. De 57-jarige oefenmeester wil met de Arnhemmers meteen meedoen om promotie naar de Eredivisie.

Van den Brom maakte al meermaals kenbaar dat hij graag aan de slag gaat bij zijn oude liefde. Beide partijen zijn in gesprek. "Ik wil meteen terug naar de Eredivisie. Dat is een harde eis", stelt hij in het Algemeen Dagblad. "Daarvoor moet alles in het werk worden gesteld. Er moet een nieuwe selectie worden neergezet. Een staf. Een technisch manager. Dat moet allemaal samen kloppen. Ik ben een teamspeler. Er moet hier een team komen te staan."

Vitesse-directeur Edwin Reijntjes waarschuwde onlangs echter dat de Arnhemmers een pas op de plaats moeten maken, als de club überhaupt de financiële crisis overleeft. Hij achtte een vijfde tot achtste plek realistisch in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee zou Vitesse slechts een outsider zijn. "Die uitgangspositie strookt niet met mijn ambities. Ik kom niet voor een bijrol in de Eerste Divisie. Er moet echt perspectief zijn om in één jaar terug te keren naar de Eredivisie. Anders heeft het geen nut", stelt Van den Brom.

De ex-coach van onder meer FC Utrecht, AZ, Anderlecht en ADO Den Haag weet dat een hels karwei wacht bij Vitesse, waar onder meer de spelersgroep uiteen valt. "Er moet dus snel een organisatie staan, die zaken kan aanpakken. De vooruitzichten zijn goed, maar dit is nog zeker geen gelopen koers."

2024-04-24T11:17:36Z dg43tfdfdgfd